VIDEO: Otvorena kulturno-sportska manifestacija „Tešanjsko proljeće“

VIDEO: Otvorena kulturno-sportska manifestacija „Tešanjsko proljeće“

199
0
PODIJELI

Polaganjem cvijeća na mezar Muse Ćazima Ćatića u Tešnju je simbolično otvorena kulturno-sportska manifestacija „Tešanjsko proljeće“. Na Velikoj sceni Centra za kulturu učenici tešanjske gimnazije, koja nosi pjesnikovo ime, su izveli bogat program, a do 30. aprila u okviru Tešanjskog proljeća bit će upriličene promocije knjiga, pozorišne predstave, koncerti kao i veče poezije 6. aprila na dan smrti velikog bh. pjesnika 1915. godine.

Kao i svake godine na dan rođenja velikog pjesnika, učenici tešanjske gimnazije, koja nosi njegovo ime i brojni građani posjete njegov mezar u Tešnju.

Sjećanje na velikog pjesnika dio je ovogodišnje kulturno-sportske manifestacije „Tešanjsko proljeće“. Musa Ćazim Ćatić je rođen u Odžaku 1878.

„Drago nam je da su naše komšije iz Odžaka došle danas ovdje u Tešanj budući da nas spaja Musa Ćazim Ćatić. Evo, mi čuvamo te odnose i čuvamo uspomenu na Musu Ćazima Ćatića“, rekao je Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj.

Do 30. aprila, do kada će trajati „Tešanjsko proljeće“, poklonici umjetnosti iz Tešnja i okoline moći će uživati u brojnim promocijama knjiga, pozorišnim predstavama i izložbama slika.

NEMA KOMENTARA