VIDEO: Otvorena manifestacija -Tešanjsko proljeće-

VIDEO: Otvorena manifestacija -Tešanjsko proljeće-

224
0
PODIJELI

Polaganjem cvijeća na mezar pjesnika Muse Ćazima Ćatića u Tešnju otvorena je ovogodišnja kulturno-privredna manifestacija „Tešanjsko proljeće“. Učenici tešanjske gimnazije su na velikoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje izveli bogat program, a otvorena je i postavka grafika iz fundusa Muzeja grada Zenice. U naredna dva mjeseca, koliko će trajati manifestacija, upriličit će se brojne promocije knjiga, pozorišne predstave i kino predstave kao i Deveti sajam privrede.

Na dan rođenja pjesnika Muse Ćazima Ćatića učenici istoimene gimnazije, koja tada slavi i svoj dan, prigodnim čitanjem poezije i polaganjem cvijeća na njegov mezar, odali su počast velikom poeti.

Uz brojne sadržaje, u okviru manifestacije će biti obilježen i 4. april – Dan otpora agresiji Općine Tešanj.

U likovnoj galeriji u Tešnju upriličena je izložba grafika recentnih domaćih i stranih autora iz fundusa Muzeja grada Zenice.

„Radi se o vrlo kvalitetnim radovima i autorstvima. Sam izbor autora garantuje kvalitet izložbe, tako da posjetitelji mogu istinski uživati u ovim ostvarenjima“, kazala je Lejla Osmanić, kustosica pri Muzeju grada Zenice.

U brojnim kulturnim, zabavnim i privrednim sadržajima stanovnici Tešnja će uživati do 30. aprila, kada će ovogodišnje „Tešanjsko proljeće“ biti zatvoreno.

Federalna Televizija/Jelah.info

NEMA KOMENTARA