11.2 C
Tešanj
Subota, 1 Aprila, 2023
spot_img

VIDEO: Poslije 15. marta u Tešnju više ništa neće biti isto

Već mjesec dana nezadovoljni građani Tešnja pred zgradom Općine traže smanjenje plaća i ukidanje naknada vijećnicima, javnu objavu spiskova dodjele budžetskih sredstava kroz bespovratne pomoći, reviziju stranačkog zapošljavanja i sumnjive privatizacije.

– Niko mene neće konfrontirati sa mojim ratnim komandantima, zlatnim ljiljanima. Ali, ako i dalje budu ignorisali i ne podrže svoje borce, onda ćemo se morati konfrontirati. Ovo je moja zadnja kota! Ovo je moje zadnje brdo! Samo ne znam s koje ću ga strane uzeti, a sve su opcije otvorene. Poslije 15. ukoliko nas ne shvate ozbiljno u Tešnju ništa neće biti isto, kazao je Suad Ibrahimović, demobilizirani borac iz Tešnja.

– Živim sa 80 maraka invalidnine kao 50 postotni RVI i 60 postotni civilni invalid. Pokradoše nam naši vladari koji su na vlasti, koji vladaju dok narod gladuje – veli Šemsudin Hankić, RVI iz Tešnja.

1.200 građana zahtjeve Plenuma je podržalo potpisujući i peticiju.

– Peticija je opšteg smisla i daje mogućnost i tužilaštvu, i policiji i svim ostalim koji mogu učestvovati u zaustavljanju kriminala – kazao je Abdulah Aličehajić, predsjednik Plenuma gradjana Tešnja.

Postavljanje šatoroskog naselja je prolongirano do 15. marta, kada bi se općinske vlasti konačno trebale očitovati o zahtjevima Plenuma.

Denvni Avaz

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,549FansLike
295FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti