28.2 C
Tešanj
Petak, 19 Jula, 2024

VIDEO: Potpisani ugovori o sanaciji puteva u Matuzićima

U okviru projekta hitnog oporavka od poplava, uz podršku Svjetske banke u Doboj Jugu je danas potpisan ugovor o sanaciji, u prošlogodišnjim poplavama oštećena četiri lokalna puta u naseljima Mravići i Matuzići. Ukupna vrijednost posla je 390 hiljada maraka, a radovi će biti završeni do kraja godine.

U prošlogodišnjim poplavama u Doboj Jugu je evidentirana šteta od preko 14 miliona maraka. Uz stambene i privredne objekte najveća šteta je pričinjena na putnoj infrastrukturi. Zahvaljujući podršci Svjetske banke, u okviru projekta hitnog oporavka od poplava, sa 390.000 maraka sanirat će se putevi u zaseocima Škilje i Japage u Mravićima i Novo naselje i Brezik u Matuzićima.

“Uglavnom se radi o putnoj infrastrukturi i svi projekti koji se realizuju kroz ovaj projekat FERP su redstva obezbijeđena od Svjetske banke”, rekla je Jasminka Begić, načelnica Općine Doboj Jug.

“Općina Doboj Jug je jedna od 21 općine u FBiH koje su po prethodno utvrđenim kriterijima Vlade Federacije, dodijeljena su im sredstva za sanaciju lokalne infrastrukture”, rekao je Alojz Dunđer, direktor PIU FERP.

U okviru projekta FERP, Svjetka banka je osigurala po 70 miliona maraka za entitete i 8,5 miliona za Brčko distrikt. Radovi u Doboj Jugu će početi odmah i trebali bi biti završeni do kraja godine.

federalna.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti