22.9 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024

VIDEO: Tešanjskom Artisanu nagrada za kuhinjski namještaj na sajmu u Beogradu

Prestižna nagrada “Zlatni ključ” dodijeljena je u “Mikser hausu” najboljim izlagačima Međunarodnog sajma namještaja u Beogradu u oblasti dizajna namještaja.

Firma “Artisan” iz Tešnja dobila je nagradu za namještaj za kuhinje i obedovanje za proizvod “Invito collection”.

Član stručnog žirija Miha Klinar izjavio je da se dizajn u svijetu posljednjih godina promijenio i da se sada shvata kao ključni alat za promjenu iskustva, kao i da je jedan od glavnih kriterijuma za dodjelu nagrada bio da je nešto novo i drugačije. Klinar je istakao da se vide pozitivne promjene na Sajmu namještaja u Beogradu, koji se održava od 10. do 15. novembra.

U grupi namještaj za sjedenje – stolice “Zlatni ključ” je dobio proizvođač “Kvadra dizajn” iz Beograda za stolicu “Strain”. U grupi namještaj za odmor – kreveti, trosjedi, dvosjedi i fotelje nominovani su “Catra home fashion” iz Ristovca za sofu “Feuille” i “Natuzi” za tapaciranu fotelju “Re-vive”.

“Zlatni ključ” u grupi proizvoda za opremanje i unutrašnje uređenje stanova i javnih objekata dodijeljen je proizvođaču “Ton” za proizvod “Split” stolica. Nominovana je i “Babila” stolica “Pedrali”. U grupi namještaj za opremanje radnog prostora – kancelarijski namještaj nominovana je Ergonomski optimizovana radna jedinica.

U Mikser hausu dodijeljena su i priznanja koja su dobili “Forma ideale” iz Kragujevca za ukupan promotivni nastup, “Matis” iz Ivanjice za najljepše uređen izložbeni prostor, “Simpo” iz Vranja za vizuelno osmišljen i funkcionalno opremljen izložbeni prostor, “Top Tech Woodworking” iz Beograda za kompletan asortiman proizvodnog programa, kao i “Drvoproof-plus” iz Beograda za društveno odgovornu aktivnost “Mali kuvar”.

Na 53. Međunarodnom sajmu namještaja u Beogradu učestvuje više od 300 izlagača iz 11 zemalja. Pored domaćih, svoj namještaj izlažu i firme iz Njemačke, Italije, Kine, Turske, Bugarske, Poljske, Češke, Hrvatske, BiH, Slovenije. Istovremeno se održava i 53. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti