21.1 C
Tešanj
Srijeda, 22 Maja, 2024

VIDEO: Vispak predstavio novi spot za svoj najjači brend

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak promovira novi spot za Zlatnu džezvu “Rek’o sam vam ja, pit ćemo mi nju ako Bog da u Brazilu“ putem Youtube kanala na svojoj FB stranici “Zlatna džezva  – prava bosanska kafa”.

Spot je posljednji nastavak ranijih priča bosanskohercegovačkog glumca i zaštitnog lica brandova AS GROUP Enisa Bešlagića „Nije sve u zlatu, ima nešto i u džezvi“ lansiran prije početka kvalifikacija za SP u fudbalu 2014., zatim “Pit ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu” koji je urađen na samom početku kvalifikacija, te „Iz džezve u Brazil“, snimljen nakon uspješnog okončanja kvalifikacija i historijskog plasmana Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na SP u Brazilu.

Ovoga puta u najnovijem spotu Bešlagić je patentirao lanac pokretnih „džezva  – aparata“, specijaliziranih za posjetioce Mundijala u Brazilu, zemlji koja slovi za majku kafe. U nastojanju da planetarno „razvije posao“, on predvodi tim prodavača Zlatne džezve koji na SP-u u Brazilu 2014. vide svoju šansu i obučava ih kako se „peče“ prava bosanska kafa. Prethodno im je najveća džezva na svijetu koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda poslužila kao neka vrsta “trojanskog konja” uz čiju pomoć su se “prošvercovali” u Brazil.

Prethodna tri spota i najnoviji „Rek’o sam vam ja, pit ćemo mi nju ako Bog da u Brazilu“, kruna su koncepta marketinškog tima Vispaka u nastojanju da se domaćem, ali i stranim tržištima predstavi Vispak, kao i njegov najjači brend Zlatna džezva u cilju kompetentnosti za autohtonu bosansku kafu, njen osoben način spremanja, ćejf, bosanski humor, ukus i miris.

Uspješna provedba ovakvog strateški osmišljenog komunikacijskog koncepta uz jačanje distribucije i prodaje, rezultirala je  stopostotnim povećanjem realizacije Zlatne džezve u protekloj godini u odnosu na 2010. godinu kada je AS GROUP preuzeo  većinski paket dionica Vispaka.

Uz Enisa Bešlagića, u spotu igraju i rok pjevač Amel Ćurić, harmonikaš „Šerbo“ i navijači. Produkciju je i ovaj put radila agencija Arthur iz Tuzle, sa režiserom Adnanom Huremovićem.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti