8.7 C
Tešanj
Utorak, 19 Marta, 2024

Mrkotić-Putešić, Mevlud za šehide – 30.04.2015.

U četvrtak, 30. aprila 2015. godine poslije akšam-namaza u džamiji džemata Mrkotić-Putešić proučen mevlud za šehide, u okviru programa obilježavanja 7. maja „Dana džamija“.

Prigodan program (učenje Kur'ana, mevluda, ilahija, predavanja, prezentacije i dova) proučili su imami okolnih džemata i polaznici mektebske nastave ovog džemata, uz obraćanje glavnog imama Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašića.

Nakon selama i dobrodošlice prisutnima džematski imam Hajrudin ef. Delić je upoznao prisutne sa programom ističući da je ovo 13. godina za redom kako se 30. aprila održava ovaj mevlud za šehide, a u povodu formiranja čete Mrkotić 1992. godine.

U toku programa prisutnima je na velikom ekranu prezentiran ratni put čete Mrkotić i podjećanje na lik svih šehida ovog džemata, pred čije duše su na početku programa polaznici mektebske nastave proučili Jasin.

Na kraju programa najboljim polaznicima mektebske nastave ovog džemata i predstavnicima na takmičenju nivao Medžlisa (zauzeli ukupno 5. mjesto) uručene su prigodne nagrade.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti