27.5 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Viki Miljković kod Nermina Handžića u Tešnju

Dan prije zakazanog koncerta u njemačkom gradu Mainz, Violeta Viki Miljković i njen suprug Taške dan, a i noć provode u bh. gradu Tešnju. Njih dvoje gosti su porodice Nermina Handžića. Obzirom da je danas u Tešnju bio lijep i sunčan dan Viki i Taške iskoristili su vrijeme da prošetaju tešanjskom čaršijom, a vodič im je bio, a ko drugi već „njihov „ Nermin.

On je veći dio ramazana proveo u Beogradu, a tokom boravka u toj regionalnoj prijestolnici iftare mu ja pripremala Viki Miljković . Zadnjih nekoliko dana ramazana Nermin Handžić se pridružio svojoj porodici u Tešnju, a onda su došli Viki i Taške.

Tokom obilaska tešanjskih ulica i sokaka, Viki je bila izuzetno sretna što je imala priliku da se pobliže upozna sa tim gradom i njegovom prošlošću. Naravno, nije ostala nezapažena, pa su joj tako mnogi građani Tešnja prilazili, željeli sa njom da se slikaju, a ona je svakog dočekivala, pozdravlja sa osmijehom i ispunjavala im želju za zajedničkom fotografijom.

Osjećam se nekako kao da sam i sama srasla sa ovim gradom, ali tako je općenito i sa svim ostalim gradovima u BiH. Nermin je bio odličan vodič, a o njegovim roditeljima zaista nemam riječi kojima bi ih opisala. Dočekali su nas baš, baš onako domaćinski, kako se to obično i dešava , ne samo u BiH već i na Balkanu. Zajedno smo iftarili ovu zadnju noć ramazana, a Nerminova mama je pripremila toliko dobre hrane, od raznoraznih pita, čorbe, pa sarmica, dolmica i svega ostalog, a na kraju je bilo i dosta slatka.

-Ja sam se zaista morala prepustiti svim tim kulinarskim đakonijama Nerminove mame. Sada nas očekuju novi estradni poduhvati,dosta obaveza, snimanja, nove pjesme, ali kada se složno i planski radi, onda ništa nije teško. Zahvaljujem se porodici Handžić na domaćinskom dočeku, a svim dragim ljudima muslimanske vjeroispovijesti od srca četitam ramazanski Bajram. Neka ga u zdravlju i sreći proslave sa njihovim najmilijim – rekla nam je Miljković, piše express.ba

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti