16.4 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Vinko Marić iz Usore tražio umrlu majku po zagrebačkim mrtvačnicama. Našao ju u garaži pogrebnog poduzeća

Vinko Marić, iz Ularica (Usora) koji živi i radi kao građevinski poduzetnik u Švicarskoj, došao je u srijedu u Sesvete, istočno predgrađe Zagreba, kako bi se oprostio od svoje preminule majke Anice.

No, suočio se s vrlo neugodnim iznenađenjem – nije mogao doznati gdje se pokojnica nalazi pa je krenula dramatična potraga.

“Platio sam gotovo 20.000 kuna (više od 2.600 eura) i pitao u pogrebnom poduzeću Šitum kada mogu vidjeti mamu. Trebala je biti u hladnjači na Markovu polju. Vlasnik tvrtke Niko Šitum počeo se izvlačiti da je na Miroševcu (na drugom groblju). Ali na Miroševcu nitko nije znao za nju”, ispričao je šokirani Vinko Marić, dodajući kako je nakon bezuspješne potrage na kraju otišao do kuće Šituma. U jednom trenutku, njegov sin je otvorio vrata garaže, a Marić je imao što vidjeti – lijes njegove majke između motora i limuzine, prenose 24 sata.

Kada je shvatio da mu je majka tu bila 24 sata, pozvao je policiju i USKOK.

Kada je sve otkriveno Šitum je rekao kako je i ranije tu držao pokojnike, te da mu je to, uz garažu i poslovni prostor. ” Morao sam pripremiti pokojnicu i zavariti lijes jer smo ga u četvrtak rano ujutro trebali voziti u BiH na pogreb, kazao je Šitum, dodajući da je pokojnica bila u hladnjači na Miroševcu netom do dolaska obitelji.

Obitelj je angažirala drugo pogrebno poduzeće da odveze Anicu u Ularice (BiH), gdje je i pokopana. Obitelj će tužiti Šituma.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti