19.3 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Vlada FBiH izdvaja 1,6 miliona KM za nove automobile: Ko dobija nižu, a ko visoku klasu?

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, na 31. sjednici, održanoj 8. aprila 2024. godine, donijela je odluku o nabavci službenih automobila ukupne vrijednosti oko 1,6 miliona KM.

Riječ je o odluci o odobravanju nabavke službenih putničkih automobila i teretnog vozila službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine, piše BiznisInfo.ba.

Odluka sutra stupa na snagu.

Odlukom se odobrava Službi za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine nabavka službenih putničkih automobila, za potrebe budžetskih korisnika.

Najskuplja vozila dobit će premijer Federacije BiH i Ured predsjednice, a ona će koštati po 150 hiljada KM. Riječ je o vozilima visoke klase. Dopremijeri će dobiti vozila u vrijednosti od po 120 hiljada KM.

Ovo je spisak svih koji će dobiti nova vozila:

Sredstva potrebna za nabavku vozila obezbijeđena su u budžetu Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Nova vozila dobit će Porezna uprava FBiH, dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine – Federalni Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, drugi dopremijer FBiH – Federalni ministar finansija, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, Federalno ministarstvo trgovine, Federalno tužilaštvo, Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno oslobodilačkog rata, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Federalno ministarstvo prostornog uređenja, Federalno ministarstvo pravde, Ured predsjednice Federacije BiH i premijer Federacije BiH, svako u okviru svoje nadležnosti.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti