20.5 C
Tešanj
Nedjelja, 21 Jula, 2024

Vlada FBiH odbila prijedloge Kriznog štaba o uvođenju restriktivnijih mjera

Vlada Federacije BiH jutros je odbila prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH o uvođenju restriktivnijih mjera, saznaje Klix.ba.

Federalni krizni štab je na jučerašnjoj sjednici donio prijedloge da se uslijed pogoršane epidemiološke situacije, između ostalog, zabrani rad ugostiteljskim objektima u unutrašnjosti prostora, a dozvoli usluživanje gostiju samo u baštama i na terasama odnosno na otvorenom.

Također je odbijeno da se skrati radno vrijeme tržnih centara.

Među prijedlozima je bilo i produženje policijskog sata, odnosno da policijski sat umjesto od 23:00 počinje nekoliko sati ranije kako bi se dodatno ograničilo kretanje stanovništva.

Vlada FBiH je primila k znanju informaciju Kriznog štaba, ali odbila donijeti restriktivnije mjere te odlučila produžiti trenutne mjere i u narednih 14 dana.

Kako nezvanično saznajemo Ministarstvo zdravstva je prema Federalnoj upravi civilne zaštite ponovo uputila zahtjeve za uvođenje obaveznog PCR testa za sve strane državljane, te uvođenje stanja prirodne nesreće.

Danas se održava i vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji. Sjednica počinje u 11 sati a kako je najavljeno, na njoj će biti razgovarano i o uvođenju lockdowna na nivou entiteta.

Klix.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti