19.6 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Vlada FBiH osigurala novac za izgradnju i opremanje sportske dvorane u Jelahu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici izdvojila 8,7 miliona KM za izgradnju i opremanje četiri sportska objekta.

Kako su saopćili iz Vlade FBiH, novac je namijenjen za sportske objekte u Bosanskoj Krupi, Tešnju, Gračanici i Mostaru. Za izgradnju i opremanje sportske dvorane u Bosanskoj Krupi namijenjeno je 1,4 miliona KM. Od ovog iznosa, za izvođenje građevinsko-zanatskih radova bit će izdvojeno 638.000 KM, za vanjsku kanalizaciju 32.000 KM, za elektroinstalacije 165.000 KM te za mašinske instalacije 565.000 KM.

Novac će biti izdvojen za izgradnju i opremanje sportske dvorane u Jelahu, a što je projekat Općine Tešanj. Od ukupno 300.000 KM, 200.000 KM predviđeno je za troškove izvođenja radova, a 100.000 KM za troškove materijala. Za završne radove na vanjskom uređenju Privredno-kulturno-sportskog centra “Bazen” Gračanica planirano je pola miliona KM.

Za izgradnju sportske dvorane u Mostaru i drugih sportskih objekata u ovom gradu je namijenjeno 6,5 miliona KM. Raspodjela sredstava vršit će se u skladu s općim i posebnim kriterijima.

Ministarstvo kulture i sporta FBiH će za svaki projekat sa implementatorom potpisati ugovore kojim će se definisati rokovi implementacije i namjena sredstava, nakon čega će se vršiti uplata. Resorno ministarstvo vršit će kontrolu namjenskog utroška sredstava na temelju dostavljenih izvještaja korisnika, a po potrebi i neposredno kod korisnika sredstava, saopćili su iz Vlade FBiH.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

Najnovije vijesti