32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Vozač ovog kombija dobio je kaznu od 12.000 eura: Zaustavili ga na cesti, a ispod haube njegov izum

Kako su iz Carinske uprave saopćili, službenici su uspjeli spriječili zloupotrebu plavog dizela i oduzeli čak 340 litara plavog dizela.

Naime, carinski službenici ovoga su četvrtka zaustavili kombi marke Fiat Ducato, a njime je upravljao hrvatski državljanin koji je od prije poznat po muljaži s energentima, piše Zagreb.info.

”Pregledom teretnog prostora navedenog vozila pronađeno je 12 PVC spremnika ispunjenih s ukupno 340 litara plavog dizela koje je hrvatski državljanin nezakonito pribavio i za koji ne posjeduje dokumentaciju o porijeklu, a niti je evidentiran kao korisnik prava na potrošnju plavog dizela za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi”, saopćila je Carinska uprava.

Pretražujući njegovo vozilo, službenici su shvatili kako je muškarac napravio preinake na kombiju pa umjesto standardnog spremnika pogonskog goriva ugradio PVC kanistar koji je crijevima spojio s pumpom motora i time omogućio da kombi radi na gorivo iz PVC spremnika.

”Preliminarnim testiranjem uzorka goriva iz naknadno ugrađenog spremnika u vozilu, utvrđeno je da se kao pogonsko gorivo koristi plavi dizel za namjene u poljoprivredi, ribarstvu i akvakulturi”, naveli su iz Carisnke uprave Hrvatske, prenosi Bosna Info. 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti