32 C
Tešanj
Utorak, 16 Jula, 2024

Vozači, oprez: Pao sistem u Hrvatskoj, onemogućen prelazak državne granice

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, onemogućen je prelazak državne granice. Formirane su kolone vozila na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Velika Kladuša i Bosanski Brod, saopćio je BiHAMK.

Također, zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i klizavom kolovozu, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima saobraćaj otežan i usporen.

BiHAMK izdvaja dionice gdje je zbog ugaženog snijega ili leda otežano saobraćanje: Sarajevo-Olovo-Kladanj, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Ključ, Priluka-Glamoč-Mliništa, Koprivnica-Kupres-Šuica-Livno, Tomsilavgrad-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica. Na planinskom prevoju Romanija je trenutno na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila.

Dodatne probleme vozačima, posebno u centralnoj i jugozapadnoj Bosni, stvara i povremeno jak vjetar.

Iz BiHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini zakonski obavezno.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar), zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, piše Radio Sarajevo.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti