13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

VOZAČI OPREZ: Vikend obilježile saobraćajne nesreće

Na užem području općine Tešanj ovog vikenda prema informacijama iz policije zabilježeno je dosta saobraćajnih nesreća.

Kako kažu iz policije potrebno je izdvojiti 3 malo veće nesreće s težim posljedicama i većom materijalnom štetom. Većina saobraćajnih nesreća koja se dogodila ovog vikenda prouzrokovane su brzom vožnjom te neprilagođenom vožnjom uvjetima na cesti. Za vikend se noću pojavljivala i poledica na cesti, te gusta magla.

Zbog božićnih i novogodišnjih praznika na našoj općini se sjeti značajni orast saobraćaja te se upozorava vozače da prilagode vožnju uvjetima na cesti.

Potrebno je izdvojiti nekoliko saobraćajnih nesreća koje su se dogodile ovog vikenda na našem prostoru.

U prvoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sa subote na nedjelju na Tešanjci povrijeđeno je više osoba. Kako saznajemo jedna osoba je teže povrijeđena, te je zbog težine povreda prebačena u Sarajevo. Bitno je napomenuti da se ova nesreća opet dogodila na kritičnoj relaciji na Tešanjci na kojoj je u posljednje vrijeme sve više smrtnih slučajeva. Dana 20.12.2015. godine, u 03,00 sati, na magistralnom putu Doboj-Teslić u mjestu Tešanjka, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Škoda“, registarskih oznaka A90-E-064, kojim je upravljao S.J. iz Usore, i putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka 929-Z-249, kojim je upravljao B.J. iz Usore. Tom prilikom, S.J. je zadobio je teške tjelesne povrede, dok je B.J. zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Usora.
mesic udes

U drugoj saobraćajnoj nesreći koja se također sa subote na nedjelju, jedna je osoba sletjela s ceste u Tešnju. Prema informacijama koje imamo, nije bilo teže povrijeđenih osoba u ovom udesu. Nesreća se dogodila na kružnom toku na ulazu u Tešanj.

udes tesnja

Treća nesreća se desila u nedjelju u Šijama. Na putu Medakovo – Šije došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila. Prema informacijama s lica mjesta vozač je izbjegavajući vozilo koje se kretalo iz suprotnog pravca a koje je prešlo na kolovoznu traku koju je koristio vozač peugota došlo do prevrtanja vozila. Vozač drugog vozila tj crvenog Renaulta se u tom trenutku udaljio s mjesta nesreće i policija jos uvijek traga za njim.

udesu tesnju

Povezane vijesti

Najnovije vijesti