13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

Vozaču iz Tešnja oduzeto auto zbog duga od skoro 5000KM

Dana 25.09.2017. godine, u 17,20 sati, u Tešnju, u ulici Braće Pobrića, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Golf”, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice R.S., rođeno 1994. godine, iz Tešnja.

Izvršenim provjerama za vozača i vozilo, utvrđeno je da navedeno lice upravlja neregistrovanim vozilom, da upravlja vozilom prije sticanje prava na upravljanje motornim vozilima i da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Kako je utvrđeno, navedenom licu je u proteklom periodu izdat veliki broj prekršajnih naloga i kazni za počinjene prekršaje u saobraćaju, a uvidom u registar novčanih kazni utvrđeno je da R.S. ima ukupan dug neplaćenih kazni u iznosu od 4.880,00 KM.

Obzirom da navedeni vozač svojim ponašanjem odnosno učestalim vršenjem prekršaja sa predmetnim vozilom predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, istom je u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i članom 31. Zakona o prekršajima FBiH, privremeno oduzeto sporno vozilo.

Nakon kompletiranja predmeta, od strane Policijske stanice Tešanj će Općinskom sudu u Tešnju biti dostavljen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv navedenog lica, zajedno sa zahtjevom za izricanje zaštitne mjere oduzimanja predmetnog vozila, zbog počinjenih prekršaja, te ugrožavanja javnog prometa.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti