26.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

XII kolo Prve lige FBiH – grupa “Sjever”: Pobjeda naših rukometaša u Lukavcu.

Protekli vikend donio nam je početak proljetnog dijela takmičenja Prve rukometne lige Federacije BiH – grupa “Sjever”, u kojoj nastupa naš Rukometni klub “Bosna TS ” Tešanj.

U okviru ovog kola naši rukometaši su zabilježili uspješno gostovanje u Lukavcu i pobjedu rezultatom 34:29 nad ekipom RK “Lukavac”.

Utakmica je odigrana u subotu, 03.03.2018. godine, u sportskoj dvorani u Lukavcu, a naši rukometaši su pružili možda i najbolju partiju u ovoj sezoni. Od samog početka utakmice igralo se ofanzivno u napadu i čvrsto u odbrani, tako da se na poluvrijeme otišlo sa prednošću 3 gola, rezultatom 16:13.

U nastavku utakmice nastavilo se istim tempom, kroz striktnu realizaciju uputa trenera Markovića, tako da se prednost na momente penjala i do 7 golova, da bi se utakmica završila sa konačnih 34:29 za naše rukometaše.

Kod naše ekipe, pored izvrsnih golmana Bajovića i Josića, istakli su se Došić sa 10 pogodaka, Tucaković sa 9, Isakovic Zlatko i Kantić sa po 5 pogodaka. Kod domaćina je najraspoloženiji bio Mahovkić sa 8 pogodaka.

U sljedećem kolu naši rukometaši dočekuju ekipu “Čelika” iz Zenice.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti