Za ponos, čast i Jalijaše

Za ponos, čast i Jalijaše

261
0
PODIJELI

U nedjelju oko 19,30 bit će poznato ime prvaka Druge nogometne lige FBiH grupa “Centar”! Novog federalnog prvoligaša promoviše jelaški Borac!
Nakon što su prije deset dana porazili visočku Bosnu, nogometaši Borac na Šibovima u derbiju 29. kola dočekuju svog najvećeg, općinskog rivala, TOŠK iz Tešnja.

Uoči možda i odlučujuće utakmice u kojoj će se odlučiti pitanje prvaka Druge lige Centar, koju FK Borac igra protiv NK TOŠK, stav UO i igrača našeg kluba je isti kao što je bio tokom cijelog prvenstva, a to je da će FK Borac uvijek igrati fer i pošteno, sportski se nadmetati sa svim protivnicima i maksimalno se zalagati za ferplej i pobjedu.
Ukoliko nam to naš sportski protivnik u nedjelju dozvoli FK Borac će upisati nova tri boda , a ukoliko budu bolji ili imali više sportske sreće igrači, navijači i članovi Upravnog odbora sportski će pružiti ruku i čestitati svojim protivnicima.
stoji u saopćenu kluba sa Šibova.

Pobjedom bi TOŠK kolo prije kraja prvenstva ispunio san generacija tešanjskih nogometnih entuzijasta i obradovao svoje navijače. Pobijedi li Borac ili meč završi bez pobjednika, slavit će se u Visokom jer bi “Karioke” nakon jedne sezone vratile se u drugi rang takmičenja. Pravdu na derbiju dijelit će zenička trojka predvođena Admirom Begićem, a očekuje se rekordna posjeta na stadionu “Šibovi” i odlično navijanje koje pripremaju JALIJAŠI, a i navijači iz Tešnja. Bosna će na svojim Lukama imati lagan posao protiv Stupčanice i sigurno je da će Visočani više telefonirati u Jelah, nego što će mislima biti u meču sa Olovljanima. Krivaja gostuje kod Azota, a zenički Rudar kod Mladosti u Župči.

NEMA KOMENTARA