13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Za projekte povratka Hrvata u BiH 1,2 miliona KM

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje Hrvatske organizirao je u ponedjeljak, 19. decembra, svečano potpisivanje i uručenje ugovora o dodjeli financijske pomoći projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Ukupno je zaprimljeno 252 zahtjeva za sufinanciranjem projekata sa ovoga područja, a državni sekretar Gordan Hanžek potpisao je 55 Ugovora za projekte koji su ispunili uvjete, a za koje je osigurano 4.599.000 kuna (oko 1,2 miliona maraka) , navodi se na službenim stranicama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH.

Vlada Republike Hrvatske osigurala je za 2023. godinu sredstva u vrijednosti 10 milijuna kuna (oko 2,6 milijuna maraka) za dodjelu financijske pomoći projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u BiH koja će provesti Središnji državni ured.   Na svečanom potpisivanju ugovora, pored državnog sekretara Gordana Hanžeka, prisustvovali su i državni sekretar Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, kao i predsjednica Odbora za Hrvate izvan Repubike Hrvatske u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti