2.5 C
Tešanj
Petak, 8 Decembra, 2023
spot_img

Hvala Sarajevo

Danas je pred oko 2500 gledalaca na stadionu Šibovi u Jelahu odigrana prijateljska utakmica između FK Borac iz Jelaha i šampiona Bosne i Hercegovine ekipe FK Sarajevo iz Sarajeva.
U zaista predobroj atmosferi koju su prelijepim transparentima priredili domaći navijači Borca ali i domaći navijači FK Sarajeva, kao i navijači iz cijele države igrači oba tima su priredili pravi fudbalski spektakl.
Domaći igrači Borca koji se takmiče u Drugoj ligi Centar su odigrali odlično prvo poluvrijeme u kojem su imali i dvije odlične prilike za pogodak, ali gosti šampionski iskoristili razliku u kvaliteti i na kraju sasvim zasluženo slavili rezultatom 0:5.
Pogodak za 0: 1 je postigao Leon Benko u 23. minuti utakmice što je bio i rezultat prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu gosti kreću punom snagom prema golu Jelašana i zahvaljući odličnoj fizičkoj spremnosti kao i odličnom izboru na klupi za rezervne igrače postižu još četiri gola.
Najprije je Mehmed Alispahić u 58. minuti povećao vodstvo na 0:2, i samo dva minuta kasnije Haris Duljević postiže pogodak za 0:3.
Četvrti gol smo čekali do 73. minute kada odlični Šefko Okić pogađa za 0:4, da bi za konačan rezultat 0:5 pogodio jedan od najboljih aktera današnje utakmice Haris Duljević
Osim prelijepe atmosfere na terenu i na tribinama stadiona Šibovi moramo izdvojiti i oduševljenjem domaćina njihovim gostima na čelu sa gospodinom Dinom Selimovićem i Abdulahom Ibrakovićem koji su na ama baš svaki zahtjev domaćina spremno odgovarali i bez ikakvih problema udovoljavali svakom njihovom zahtjevu.
Takođe moramo pomenuti i jednostavnost i susretljivost igrača Sarajeva, momaka koji su Šampioni Bosne i Hercegovine a koji su se ponašali toliko jednostavno, bez ikakvih posebnih zahtjeva, jednostavno su istrčali na teren, pozdravili publiku, odigrali onako kako znaju, i bez ikakvih problema poslije utakmice udovoljavali brojnim zahtjevima navijača za slikanjem i potpisima.
Hvala momcima iz FK Sarajevo na ovom zaista prekrasnom gostovanju u Jelahu, i nadamo se da su i oni zadovoljni našim dočekom, a hvala i našim ljudima koji su nam omogućili da ugostimo Šampiona Bosne i Hercegovine u Jelahu.
Nadamo se da su i navijači iz svih krajeva na kraju otišli zadovoljni svojim kućama i da će im u lijepom sjećanju ostati ova utakmica.
Svima koji putuju želimo sretan put kući.
U životu je važno biti Borac !
Izvor: Fk “Borac” Jelah

Povezane vijesti

Najnovije vijesti