20 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Zaljubljena i zaručena… – Mirnesa u njemačkom zatvoru čeka dozvolu za vjenčanje – sa zatvorenikom

Mirnesa S. (42), koja u Njemačkoj služi trogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe 1,25 miliona eura iz firme za prevoz novca u kojoj je radila, iznenadila je javnost viješću da bi se uskoro mogla vjenčati.

– Zaljubljena sam, zaručena i čekam vjenčanje. Željela bih čim prije dobiti dozvolu za vjenčanje, rekla je Mirnesa S, kad su je novinari njemačkog RTL-a prije nekoliko dana posjetili i pitali koja joj je novogodišnja želja.

Mirnesa se sa svojim odabranikom još nikad nije srela. Nisu se vidjeli, ali se dopisuju. Otkrila je kako je i on u zatvoru zbog pljačke te će tamo ostati najmanje do novembra 2026. godine.

– Zaručili smo se i već predali zahtjev za vjenčanje, ali trajat će vječnost da sve dozvole budu gotove, kaže Mirnesa.

ONAJ PRAVI

Na pitanje zašto im se toliko žuri kad su oboje u zatvoru, Mirnesa je kazala kako im je to jedina mogućnost za susrete.

Naime, zabranjeno je lično upoznavanje ili videorazgovor preko Skypea. Ali sve bi to bilo moguće kada bi se ona i njen zaručnik vjenčali.

Mirnesa S. ne sumnja da je njen zaručnik ovaj put onaj pravi.

– Tako smo slični, nevjerojatno, iz onoga što pišemo se vidi da se nevjerojatno dobro slažemo. Jednostavno bolje upoznaješ ljude preko dopisivanja. Ovo je tako intenzivno. Uvijek sam željela nekoga tko također želi djecu. Nekoga tko jednostavno čita svaku želju žene, tko se prema ženi ponaša kao prema dami. Trebala sam završiti u zatvoru kako bih upoznala muškarca svojih snova, zaključila je Mirnesa.

Mirnesa je otkrila kako je u kontaktu i s majkom svog zaručnika. Rekla je kako nije tražila ljubav u zatvoru, niti još jednog kriminalca, ali se zaljubila, prenosi Fenix-magazin.

– I ja sam bila ili postala kriminalac, ali to me ne čini gorom osobom. Ne biste trebali odmah osuđivati ​​osobu samo zato što je počinila jedan ili više zločina. Osoba se može promijeniti. Stariš, razmišljaš drugačije, kaže Mirnesa.

Isto je i s njezinim zaručnikom. On također želi započeti novi život, kaže ona.

–  Samo normalan život s malom kućom na selu. Ostavljajući prošlost iza sebe. A tu je i planiranje obitelji, otkriva Mirnesa.

Podsjećamo, Mirnesa S. je porijeklom iz Busovače (BIH) u kojoj je neko vrijeme živjela, a roditelji su je se navodno odrekli. Otac joj je preminuo prije nekoliko godina, a majka živi u Njemačkoj. Mirnesa ima brata blizanca i još jednu sestru.

Kako je kazala, zbog ljubavi je 14. oktobra 2022. godine ukrala više od milion eura iz firme za prevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela potragu za Mirnesom koja je postala najtraženija bjegunka u Njemačkoj.

NESTAO S NOVCEM

Za Mirnesom je čak bila raspisana i nagrada u iznosu od 37.500 eura.

Ona je tokom bijega nekoliko mjeseci bila gotovo svakodnevno u medijima. Njeni susjedi su govorili kako je živjela povučenim životom, prijatelji da je voljela luksuzan život koji nije mogla imati, a nadasve je težila za ljubavlju.

S druge strane na društvenim mrežama su mnogi slavili Mirnesin pothvat i ismijavali policiju.

Uhapšena je na aerodromu u Stuttgartu krajem januara ove godine kada je preko advokata najavila da će se predati. Vrlo brzo je osuđena na trogodišnju kaznu zatvora, a novac koji je ukrala još nije pronađen.

Nakon hapšenja je ispričala kako se zaljubila u 28-godišnjeg Roberta S. kojeg je upoznala samo dvije sedmice prije nego je u oktobru prošle godine izvela spektakularnu milionsku krađu. A na tu krađu ju je nagovarao upravo Robert koji ju je iznevjerio nakon pljačke. Nestao je s novcem, a ona se odlučila predati…

Povezane vijesti

Najnovije vijesti