29 C
Tešanj
Petak, 12 Jula, 2024

Zaplijenili 6 grama speeda u Šijama

Prilikom vršenja poslova kontrole vozila u saobraćaju, policijski službenici Policijske stanice Tešanj su dana 19.06.2015. godine, u mjestu Šije, na magistralnom putu M-17, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „VW-Golf“, registarskih oznaka M03-T-990, kojim je upravljao D.A. iz Doboja.

Tom prilikom, kod suvozača B.M. pronađena je jedna pvc vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim svojstvima asocira na opojnu drogu „Speed“. Lice B.M. je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Tešanj gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj. Izvršenim vaganjem pronađene materije utvrđeno je da se radi o količini od 6,20 grama, te je ista dostavljena u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Tešanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica B.M., rođenog 1981. godine, iz Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti