18.3 C
Tešanj
Utorak, 18 Juna, 2024

Završen 5. Memorijalni turnir Ibrahim Đonlagić Ibro

U subotu 10.08.2013. na stadionu Borca u Jelahu odigran je 5. Memorijalni međunarodni turnir Ibrahim Đonlagić Ibro.

 

Učešće su uzeli dječaci u dvije starosne kategorije, djeca rođena 2001. godine i mlađi, i djeca rođena 2003. godine i mlađi.

Na turniru su nastupile ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine kao i stari prijatelji ekipe iz Jelaha, ekipa NK Bjelovara iz Hrvatske, i zaista smo mogli uživati u onome što su nam u subotu pokazali svi ovi mladi igrači.

Organizatori su za najuspješnije ekipe i pojedince obezbjedili pehare i medalje, dok su sva djeca učesnici imali besplatan sendvič i vodu a treneri uživali u odličnom gulašu.

Kao najbolji su se pokazale ekipe Proletera iz Teslića, Gradine iz Srebrenika, i Tempa iz Gradačca koji su imale svoje predstavinke u završnici turnira u obje kategorije.
U utakmici za treće mjesto u kategoriji 2003. i mlađi su se sastali Gradina i Šampion, a ekipa Gradine je zasluženo slavila sa 2:0, dok su se u finalnoj utakmici sastali Proleter i Tempo, a mladi igrači iz Teslića su odličnom igrom izuzetno talentovanih igrača trijumfovali rezultatom 5:0.
Plasman prve četiri ekipe u kategoriji igrača rođenih 2003. godine i mlađi:

1. Proleter, Teslić
2. Tempo, Gradačac
3. Gradina, Srebrenik
4. Šampion, Ilidža

Najbolji golman: Aletić Nedim, Gradina
Najbolji strijelac: Župančić Dominik, Proleter
Najbolji igrač turnira: Jurković Nikola, Tempo.

U kategoriji 2001. i mlađi borbu za treće mjesto su vodili Proleter i Tempo gdje je ponovo ekipa iz Teslića bila kvalitetnija od svojih vršnjaka iz Gradačca i pobijedila rezultatom 1:0
U finalnoj utakmici su se sastali domaći Borac i Gradina iz Srebrenika, a Gradina se pokazala kao najbolja ekipa na turniru i sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1.

Plasman prve četiri ekipe u kategoriji igrača rođenih 2001. godine i mlađi:

1. Gradina, Srebrenik
2. Borac, Jelah
3. Proleter, Teslić
4. Tempo Gradačac.

Najbolji golman: Ristić Nikola, Proleter
Najbolji strijelac: Solo Muamer, Borac
Najbolji igrač turnira: Hrštić Tarik, Gradina.

Organizacija turnira je ponovo bila na veoma visokom nivou, a to potvrđuju svi učesnici turnira koji nisu imali nikakve primjedbe na organizaciju, i koji su veoma zadovoljni napustili Šibove i obećali doći i iduće godine.
Trener Proletera iz Teslića Blagojević Dragan – Helar nije krio svoje zadovoljstvo organizacijom turnira za koji je rekao da je jedan od kvalitetnijih i bolje organizovanijih turnira koji je njegova ekipa posjetila, i zamolio nas je da u njegovo ime svim pripadnicima muslimanske vjeroispovjesti čestitamo Bajram Šerif Mubarek Olsun.

Zaista odlična saradnja ekipe Borca i Proletera iz Teslića može služiti kao primjer i ostalim ekipama iz bližeg okruženja, ali nažalost moramo primjetiti da i pored velikog broja ekipa koje se nalaze u našem bližem okruženju nismo imali priliku gledati djecu iz Usore, Tešnja, Doboja, Kosove, Šija, Maglaja, i prava je šteta da ta djeca propuste ovakvu priliku da se druže, igraju, i pobjeđuju, pogotova ako se zna da su turniri na travnatom terenu izuzetno rijetki u našem okruženju.

Organizator turnira se zahvaljuje svim učesnicima turnira, nadaju se da su svi gosti zadovoljni gostovanjem u Jelahu, i ovim putem čestitaju svim osvajačima nagrada.
Na kraju, osim učesnicima organizatori se iskreno zahvaljuju i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi.

FKBorac.jelah.ba/Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti