12.9 C
Tešanj
Petak, 1 Marta, 2024

Završen drugi Memorijalni paintball turnir „Adem Omahić-Omaha“

U okviru „Ljeta u Tešnju 2013“ održan je 2. Memorijalni turnir „Adem Omahić-Omaha“.

Organizatori su bili Mjesna zajednica Vukovo sa predsjednikom organizacionog odbora Vahdetom Hrvićem i klubom „Avantura“ Tešanj sa predsjednikom Sejom Muftićem.

Na turniru su učestvovale ekipe:Avantura I Sarajevo, Avantura I Tešanj, EGE-TV Doboj Jug, Pousorska ljuta Jelah, Avantura II Tešanj i Spartan Maglaj.
Učesnicima turnira su se obratili: predsjednik MZ Vukovo Nermin Hrvić, predsjednik Sportskog saveza Tešanj Alija Ogrić, Anto Knežević, Sejo Muftić, načelnik mr. Suad Huskić. Turnir je otvorio Zeir Mujkanović komandir voda ratne jedinice Armije BiH.
Načelnik općine je ukazao i na značaj obilježavanja devetog septembra kao Dana oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu općine Tešanj, a Anto Knežević je govorio o nastojanju onih koji su počinili ratni zločin u Tešnju da Tešnju nametnu hipoteku ratnog zločina.

Napomenuo je da u Tešnju nije bilo ratnog zločina i pored velikog broja izbjeglica iz susjednih gradova, jer su tadašnje vlasti u Tešnju preduzimale sve mjere da se zločin ne desi.
Rezultati takmičarskog dijela:

1. Avantura – Sarajevo
2. Avantura – Tešanj
3. Pousorska ljuta – Jelah

Ferplay pehar:
1. Spartan – Maglaj

Jelah.info

Povezane vijesti

Najnovije vijesti