3.5 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

ZAVRŠEN FIBA 3X3 STREETBALL CHALLENGE JELAH 2015.

Održan je ovogodišnji Streetball Challenge.

Jedan od noviteta ove godine je i košarkaška igraonica za djecu. Treneri Naid Kadušić i Ernes Ćostović su osmislili i vodili igraonicu za 23 mališana, buduća sportaša, koji su radili osnove fizičke spreme kao i osnove sa loptom. Sponzori su za sve mališane obezbjedili osvježenje, sladoled i čokoladice.

Drugi novitet je i turnir za djevojke. Od 4 prijavljene ekipe: 4a, Speed, Zvjerke i No name najuspješnija je bila ekipa “No name” u sastavu Kahrović Zerina, Lončar Ivana, Bešlagić Lamija i Nakić Selma, koja je u finalu pobjedila ekipu “Speed” u sastavu Lejla Salkanović, Anja Markočević, Nikolina Ivanić i Emina Hasanbašić, rezultatom 11 – 6. Trećeplasirana je bila ekipa “Zvjerke”.

U Seniorskom dijelu turnira nastupilo je 15 ekipa, podijeljenih u 3 grupe po 4 ekipe i 1 grupa sa 3 ekipe. Prve dvije ekipe iz svake grupe su nastavile takmičenje. Prijavljene su ekipe iz Jelaha, Tešnja, Matuzića, Kosove, Ugljevika, Zenice, Žepča, Doboja i Teslića.
Najbolje 4 ekipe su Gladijatori Ugljevik, SSST Doboj, Natura VITA Teslić i JOM Jelah. U utakmici za 3.mjesto Natura Vita je pobjedila ekipu JOM Jelah rezultatom 19 – 9. Oko 21:00 sat je počela finalna utakmica. Gladijatori iz Ugljevika, koji su bili dominantna ekipa cijelog turnira, su uspjeli u zadnje 3 minute da “slome” dobojlije SSST i rezultatom 21 – 16 pobjede na ovogodišnjem turniru. Pokazali su se kao izuzetno kvalitetna ekipa, ali i kao veliki sportaši i fair-play igrači. Pobjednici su osvojili nagradu od 500,00 KM. Drugoplasnirana ekipa je osvojila 200,00 KM, a trećeplasirana 100,00 KM. Sve ekipe su dobile i medalje i pehare.

Košarkaški treneri Željko Jurišić, Nusret Salkanović i Munib Dragonjić su za najkorisnijeg igrača izabrali Strahinju Mladenovića iz pobjedničke ekipe Gladijatora.
Ista ekipa je izabrala jelašanina Alenka Zukanovića iz ekipe JOM Jelah, između šest prijavljenih kandidata, kao pobjednika u zakucavanjima, koji se u finalu borio sa zeničaninom Adijem Bomburom iz ekipe CABARE club Zenica.
Za šutiranje trica prijavio se 21 kandidat, a dominantan je bio tešnjak Edin Salkić, također član ekipe JOM-a, sa pogođene 4 trojke.

Cijeli turnir je pratila ekipa INTERNATIONAL 3ON3 BASKETBALL BOARD-a iz Italije, koji su snimali video-izvještaj u Jelahu i Sarajevu. Njihov izvještaj ćemo objaviti čim ga završe. Također, cijeli dan na terenu je bio videostreaming na www.antena-radio.ba

Partneri turnira su ŽKK Tešanj i Plesni klub WIN

Antena Radio

Povezane vijesti

Najnovije vijesti