22 C
Tešanj
Petak, 24 Maja, 2024

Završen “Rally Tešanj 2014”

U Tešnju je svečanim proglašenjem pobjednika završen “Mann-Hummel Rally Tešanj 2014” čime je zatvorena i sezona takmičenja u auto-moto i karting sportu u Bosni i Hercegovini u ovoj godini.
Rally je bio bodovan za Šampionat Bosne i Hercegovine i Kup BiH, a učestvovalo je trinaest posada iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, podijeljenih u pet divizija. Nakon ceremonijalnog starta održanog u subotu, 8.11. ispred Općine Tešanj, koja je bila pokrovitelj ove manifestacije, sve posade su u nedjelju, 9.11. u jutarnjim satima krenule u borbu za što bolji plasman.
Nakon sedam brzinskih ispita (Uno, Oaza, Hifa, voženih po dva puta i brzinca Šije) najbolji plasman imala je posada Dimitrijević/Misailović (Yugo) iz Srbije ispred kombinovane posade Vrpčić/Pospiš (Mitsubishi Lanser EVO VIII) iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, te posade Pehlić/Dautović (Subaru lmpreza STI) iz BiH.
Kao gost je nastupila i hrvatska posada Šaškin/Bruner (Mitsubishi Lanser EVO X). Treba istaći i učešće jedne juniorske posade Miro Gerh/Jasminka Dmitrović (Yugo), koji su iako prvi put na rallyu uspješno završili ovo takmičenje, te posade iz Tešnja Mehinović/Sinanović (Alfa Romeo GTV 2.0).
Na kraju su svi učesnici, zadovoljni organizacijom rallya, itinererom, brzinskim ispitima, a prije svega velikim gostoprimstvom ljubaznih domaćina, napustili Tešanj uz obećanje da će obavezno doći i slijedeće godine na 2. rally Tešanj koji bi trebao postati tradicionalan.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti