Završeno međunarodno KUP takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Završeno međunarodno KUP takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

237
0
PODIJELI

Danas je na rijeci Usori povodom manifestacije JELAŠKO LJETO održano međunarodno KUP takmičenje u lovu ribe udicom na plovak.Takmičenje je održano na stazi iznad mosta u Jelahu. Takmičilo se je 17 ekipa:BANJA LUKA,”BJELKA”-SUNJA,”MLADICA”-HRVATSKA DUBICA,JELAH-TEŠANJ 1,JELAH-TEŠANJ2,”ŠARAN-GUNJA,”KLEN”-KOZARSKA DUBICA,”UKRINSKI CVIJET”-PRNJAVOR,”SLAVEN”-VUKOVAR,VOGOŠĆA,”RUDAR-KREKA”-TUZLA,ČELINAC,”BISTRO”-ZENICA,”PROLETER”-HORGOŠ,”MALIN”-PALIĆ,”BOSNA”-ŽEPČE i”SARAJEVO 1906.

Po jako nezgodnim uslovima za takmičenje jer je temparatura dostizala do 40 stepeni u naj toplijem dijelu dana, ništa nije moglo slomiti takmičarski duh takmičara tako da su postignuti sasvim solidni rezultati.

Izdvojit ćemo trojicu najuspješnijih pojedinaca:

1.mjesto FESTA VAHID iz ekipe JELAH-TEŠANJ2 sa osvojenih 3060 bodova.

2.mjesto KOVAČ ĐERĐ iz ekipe “Proleter”-HORGOŠ sa osvojenih 1690 bodova.

3.mjesto MIROSAV MILAN -KOZARSKA DUBICA. sa osovjenih 1610 bod.

Evo i plasmana tri naj uspješnije ekipe:

1.mjesto ekipa “PROLETER”-HORGOŠ,

2.mjesto ekipa JELAH-TEŠANJ

3.mjesto ekipa SARAJEVO 1906.

Prvoplasiranim su dodijeljeni odgovarajući pehari i medalje a svim ekipama i prigodan poklon kao i zahvalnice za odziv na ovo takmičenje. Sve je završeno jednim lijepim druženjem uz ručak koji nam je na stazi napravio stari ribarski as-GOPO.

Takmičenje je provela sudijska ekipa:glavni sudija DŽEMAL MEMIĆ-državni sudija,sekretar ČAMDŽIĆ JUSUF-državni sudija i ekipa domaćih volontera.

Svima nagrađenim još jednom čestitamo a svim učesnicima hvala na odzivu i VIDIMO SE DOGODINE.

Jelah.info

NEMA KOMENTARA