12 C
Tešanj
Srijeda, 29 Maja, 2024

Zbog afere sa udatom ženom završio u komi: Strašna nesreća obilježila život nekada najskupljeg fudbalera

Danas je za mnoge, osim za prave “Calcio” romantičare gotovo nepoznato ime, a imao je život kakav bi mogao da postane blockbuster film. Strast ga je umalo koštala glave.

Kada je potpisao za Milan 1992. godine postao je najskuplji fudbaler u historiji ove igre. Tada su ga „rossoneri“ platili 18,5 miliona lira (14 miliona eura). Od kada je došao u klub osvojio je tri titule Serije A, osvojio tri Superkupa Italije, te jednu Ligu šampiona.

Ukoliko vam sve ovo nije pomoglo da se sjetite imena – u pitanju je legendarni Gianluigi Lentini.

Nažalost, prasak u njegovom životu bio je i onaj metaforički koji je označavao vrhunski prohod, dok je kasnije označavao fizički sudar.

Slava je dovela do toga da je divljao i uživao u noćnom životu previše, pa je čak odlučio da započne i ljubavnu aferu sa suprugom heroja Italije Salvatorea „Tota“ Schillachija.

Lentini je doživio saobraćajnu nesreću kada je vozio svoju izabranicu, a slomljena rebra i razbijena očna duplja su ga doveli do indukovane kome.

Odjednom je pokušavao da uđe u posao sa pčelarstvom, ali se o njemu pričalo zbog veza sa kriminalom.

Ponikao je u Torinu koji je odveo u Seriju A, a čudesno dijete iz druge lige vrlo brzo je moralo da dođe na najveću scenu.

Zvali su ga „čarobnjak sa krila“ kada je mučio Lothara Matthausa, Jurgena Klinsmanna i Andreasa Brehmea, pa je čak i matirao Waltera Zengu.

Mečevi protiv Real Madrida u polufinalu Kupa UEFA obezbjedili su mu mjesto u Milanu. U tom trenutku je uz njega u klub došao i Jean-Pierre Papin, a onda i Dejan Savićević, Zvonimir Boban, a u timu su već bili Marco van Basten i Ruud Gullit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gianluigi Lentini (@gigi_lentini)

Iako je u prvoj sezoni postigao sedam golova, imao je uspjeha i u vezama. Tačnije sa jednom damom koja je već bila udata.

Zaveo je Ritu Bonaccorso koja je željela da se osveti suprugu Schillaciju.

„Zaljubila sam se u Gigija kao reakciju na to što je Toto mjesecima viđao drugu ženu. Živio je sa njom, a ja sam mu rekla: Prije ili kasnije ću te natjerati da platiš.“

U avgustu 1993. godine ga je ljubav (ili bolje rečeno strast) skoro koštala glave. Bio je na pripremama sa Milanom u Genovi, na jednom turniru prije početka sezone, ali je odlučio da više ne može da izdrži.

Sjeo je u svoj Porsche i otišao sa ka Torinu, išao je auto-putem ogromnom brzinom. Pukla mu je guma, natjerala ga je da ode u servis da bi je zamijenio.

Nova guma koju je stavio nije bila predviđena za velike brzine, a on je išao 125 kilometara na čas.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gianluigi Lentini (@gigi_lentini)

Izgubio je kontrolu i uletio u jarak. Ipak, imao je i malo sreće jer ga je vozač kamiona izvukao iz automobila prije nego što je eksplodirao.

Imao je nekoliko preloma, pa je proveo dva dana u indukovanoj komi.

Doživio je gubitak pamćenja, imao je zamućeni vid i glavobolju, a počelo je da se priča da mu je ova nesreća oduzela i magiju u nogama.

Nikada više nije bio igrač kao što je bio prije toga. Bio je pod istragom policije jer navodno jednom kriminalcu platio 100.000 eura.

Nakon afere je pronašao sreću u pravoj ljubavi, pa je oženio Alexadru Karlsson, manekenku iz Švedske sa kojom ima i sina Nikolasa.

Izvor: N1

Povezane vijesti

Najnovije vijesti