27.2 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Jula, 2024

Zbog podmićivanja policije Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv kamiondžije iz Tešnja

Tužilac Odjela III Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Jasmina R., rođenog 08. jula 1989. godine u Doboju, nastanjenog u Tešnju, državljanina BiH.

Prema navodima optužnice, on se tereti da je 5. aprila 2015. godine, u mjestu Draksenić, općina Kozarska Dubica, na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, upravljajući teretnim motornim vozilom u kojem se nalazila utovarena polovna tehnička roba iz inostranstva, za koju nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, niti je posjedovao dokaz o plaćenim carinskim obavezama, prilikom kontrole ovlaštenih službenih lica Granične policije BiH ponudio dvojici policajaca nezakoniti dar u vidu novčanice u apoenu od 100 eura, što su navedeni odbili i navedenu novčanicu oduzeli, te cijeli slučaj prijavili nadležnim organima.

Optuženi se tereti da je službenim licima u institucijama Bosne i Hercegovine učinio dar ili neku drugu korist da u okviru svojih ovlaštenja izvrše što ne bi smjeli izvršiti, čime je počinio krivično djelo davanja dara i drugih oblika koristi iz člana 218. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(Fena)

Povezane vijesti

Najnovije vijesti