10.8 C
Tešanj
Ponedjeljak, 4 Marta, 2024

Zbog seks skandala viši asistent na Univerzitetu udaljen sa radnog mjesta

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr. Radoslav Gajanin danas je donio rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića.

Kako se navodi u saopćenju ovog univerziteta, protiv njega će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

Udaljenje radnika

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta prof. dr. Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerzitetu u Banjoj Luci.

Također, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjoj Luci.

– Univerzitet u Banjoj Luci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica. Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih – saopćeno je.

Eksplicitni snimak

Podsjetimo, prema informacijama koje su dospjele u javnost, u ured asistenta ušla je supruga koja je i napravila eksplicitni snimak, a koji je potom ekspresno počeo da se širi društvenim mrežama.

Asistent je napadnut nakon što je zatečen u preljubi sa studenticom.

Izvor: Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti