26.9 C
Tešanj
Srijeda, 24 Jula, 2024

Zbrajaju se štete nakon velikog nevremena: “Sve je uništeno, kako ćemo živjeti”

Razorno olujno nevrijeme pogodilo je sinoć istok Hrvatske i zagrebačku regiju.  Snažan grad pričinio je ogromnu materijalnu štetu i kompletno uništio usjeve, kao i plastenike, automobile, pa čak i krovove i fasade, piše Jutarnji list.

Neka od mjesta koja su najgore prošla su Bošnjaci kod Županje u kojem je padao grad veličine teniske loptice, ali i područje Kutine. U ludbreškom kraju pijavica je ipak rušila sve pred sobom, a i od zapada Slavonskog Broda do Nove Gradiške ima oštećenih automobila i krovova kuća.

Stanovnici Županje kažu da se ovo sada već događa iz godine u godinu.

– Sve nam je uništeno, auti su nam uništeni, voćnjak nam je uništen, njive su nam uništene, bašče su nam uništene. Ne znam šta bih rekla više, ovo više nema smisla, hoće li nam neko pomoći, ko će ove štete moći namiriti, kako ćemo mi živiti, kazala je za HRT Vesna Gurov.

Tokom ponedjeljka navečer i zagrebačko je područje zahvaćeno snaženim nevremenom koje je pratila kiša i vjetar. U samo nekoliko minuta pala je ogromna količina kiša, vjetar je lomio grane i rušio stabla, a vatrogasci su imali pune ruke posla. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je čak 200-tinjak poziva građana koji su tražili intervenciju žurnih službi.

Nakon nevremena zapalio se i objekt u sklopu KBC-a Rebro. Riječ je o drvenom objektu koji je napušten, u požaru nije bio povrijeđenih i srećom brzo je ugašen.

Zbog silne kiše potopljene su i brojne saobraćajnice, a portal Neverin je na svojoj Facebook stranici objavio video snimljen na križanju Selske i Zagrebačke koje je potpuno pod vodom.

Superćelija, rotirajući vrtlog unutar oblaka, stvorila se tokom grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo područje Vukovara i okoline. .

Za područje Zagreba i Osijeka do ponoći je bio oglašen crveni meteoalarm, što znači da je vrijeme bilo izuzetno opasno.

Izvor: Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti