13.4 C
Tešanj
Nedjelja, 19 Maja, 2024

Žena smrtno stradala u udesu na Matuzićima

U nedjelju oko 17,5 sati na magistralnom putu M-4 Doboj Teslić, na raskrsnici sa priključnim putem u Matuzićima dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je na licu…mjesta smrtno stradala jedna osoba, dok je druga, nakon pružene prve pomoći u JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug u teškom stanju prevezena u bolnicu Tešanj.

Do nesreće je došlo kada je iz pravca Novog naselja u Matuzićima golf A-2 reg.oznaka 163-E-789 kojim je upravljao R.H iz Matuzića prošao kroz crveno svjetlo oduzevši pravo prvenstva kamionu marke MAN reg.oznaka 049-A-400 vlasništvo preduzeća Piro-Comerce iz Tešnja koje je u to vrijeme iz pravca Doboja, nakon zelenog signala na semaforu nastavilo kretanje prema Tešnju.

Usljed kontakta golfa sa kamionom,golf se u brzini naglo odbio ,udario u stub semafora i tu se zaustavio. Očevidci kažu da je došlo do strahovitog udara,pa su mislili da se negdje desila eksplozija od zaostale mine iz prošlog rata.

U ovoj nesreći na licu mjesta život je izgubila H.D. , dok je njen suprug, vozač golfa R. D. zadobio teške tjelesne ozljede i ljekari Tešanjske bolnice se bore za njegov život.

Dežurni ljekar JZU Poliklinika sa dnevnom bolnicom Doboj Jug dr. Eldion Hozić nam je potvrdio da je u ovoj nesreći smrtno stadalo jedno licei da je drugo u teškom zdravstvenom stanju(puno lomova na glavi i grudnom košu) prebaženo u Opštu bolnicu Tešanj.

Saobraćaj na ovom dijelu puta zbog uviđaja kojeg obavljaju pripadnici MUP-a ZDK,PS Doboj Jug se odvija uspopreno. O ovome je obavješten dežurni kantonalni tužilac koji se tokom večeri očekuje na mjestu nesreće.

Oslobođenje

Povezane vijesti

Najnovije vijesti