7.8 C
Tešanj
Srijeda, 21 Februara, 2024

Zenica zabranjuje ulazak teretnih vozila u gradsku zonu

Gradska uprava Zenica obavještava privredne subjekte i građane da je Gradsko vijeće Zenica usvojilo inicijativu za donošenje Odluke o zabrani ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu. Prijedlog Odluke bit će razmatran na sjednici Gradskog vijeća u septembru 2023. godine.

Korištenje vozila u gradskoj zoni za saobraćaj teretnih motornih vozila u svrhu snabdijevanja i transporta roba dovodi do oštećenja gradskih ulica, pješačkih zona i gradskih trgova uslijed čega se stvaraju saobraćajne gužve, te uveliko narušava kvaliteta života građana Zenice.

Uspostavom zabrane ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu definisat će se saobraćaj teretnih motornih vozila u gradsku zonu uz posebnu zaštitu pješačkih zona i gradskih trgova, način snabdijevanja privrednih subjekata putem dostavnih vozila dopuštene mase najviše do 3,5 tone.

Peporučuje se privrednim subjektima koji obavljaju djelatnost na teritoriji grada Zenica da poduzmu pripremne aktivnosti u vezi s usklađivanjem svog poslovanja s budućim novim režimom ulaska teretnih motornih vozila u gradsku zonu, saopćeno je iz Grada Zenica.

Izvor: Fokus

Povezane vijesti

Najnovije vijesti