13.3 C
Tešanj
Nedjelja, 26 Maja, 2024

ŽFK Borac Jelah – SFK 2000 Sarajevo 0:10

Danas je na Šibovima odigrana utakmica 1/8 finala KUP takmičenja ženskih ekipa ŽFK Borac Jelah i aktuelnih šampionki naše države ekipe SFK 2000 Sarajevo (FK Sarajevo).

Gošće su potvrdile ulogu favorita na ovoj utakmici i sa 0:10 savladale mlade fudbalerke iz Jelaha.

Odlicna utakmica jednog od najjacih klubova u BiH SFK SARAJEVO koji je gostovao u nasem Jelahu – KUP BiH .Nazalost djevojke ŽFK BORAC JELAH pruzile su dobar odnos sve do 20 min. kada je i prvi gol pao .Prvo poluvrijeme zavrseno je 4-0 u korist gostiju . Medutim, drugo poluvrijeme gledali smo drugaciju igru gostiju – igracice su pokazale karakter i moc zenskog fudbala u BIH i sa jos 6 podtignutih pogodaka utakmica je zavrsena

Iako ovaj poraz izgleda dosta tragično za našu ekipu , svakako da ne trebamo biti nezadovoljni jer ipak naša mlada ženska ekipa postoji tek nekoliko godina i za svaki pozitivan rezultat sa ovako kvalitetnom ekipom koja se takmiči u Ligi prvaka treba mnogo godina rada i izvlačenja maksimalnog talenta iz ovih mladih igračica.

Našim današnjim protivnicama želimo puno uspjeha u nastavku ovog takmičenja, a našim djevojkama poruka da nastave sa kvalitetnim i maksimalnim radom kako bi u budućnosti pravile još bolje uspjehe.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti