-1 C
Tešanj
Ponedjeljak, 30 Januara, 2023
spot_img

Zračna patrola Federalne TV iznad Tešnja

Zračna patrola Federalne TV i dalje dolazi do onih kojima je pomoć najpotrebnija. Uz pomoć tešanjskih privrednika, uz Crveni križ i policiju danas se helikopterom i terenskim vozilom probila do malobrojnih srpskih povratnika u zaselak Svinjci.

Uz pomoć u hrani i lijekovima koju smo dopremili, ovim ljudima, kažu, mnogo više znači činjenica da nisu zaboravljeni u snježnim brdima iznad Tešnja. Prilog Muhameda Čabrića.

Borbu sa snijegom i ledom u Tešnju su, sada se to može konstatirati, uspješno dobili. Jedini put kojim još ne mogu motorna vozila je onaj koji vodi u udaljeni zaselak Svinjci u kojem žive dvije porodice srpskih povratnika.

Tešanjska firma Hifa Oil FTV-u je na raspolaganje bez naknade stavila svoj helikoper kojim smo u Svinjce dopremili prvu pomoć. Zbog dubokog snijega i vjetra spuštanje helikopterom je bilo rizično, pa smo uz pomoć policije terenskim vozilom u drugom pokušaju stigli u Svinjce.

Uz Štab Civilne zaštite, koji je danonoćno na terenu, tu su i aktivisti Crvenog krsta. Zračna patrola FTV-a će i u narednim danima pomagati tamo gdje pomoć bude najpotrebnija.

 

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,411FansLike
289FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti