12 C
Tešanj
Srijeda, 23 Oktobra, 2024

U golijadi na Šibovima Borac pobjedio Natron

U subotu (06.09) na stadionu Šibovi u Jelahu je odigrana utakmica četrvrtog kola Druge lige centar između domaćeg FK Borac i gostiju iz Maglaja NK Natron.

Utakmica je obilovala odličnim prilikama, borbenošću, dok su gledaoci vidjeli čak šest golova.

Utakmica je počela vrlo otvoreno i već u prvim minutama utakmice vidjeli smo odličnu priliku za domaćine ka je kapiten Jelašana Hadžan pogodio stativu golmana Natrona Bašića.

Uslijedio je pritisak domaćina koji je rezultirao pogotkom Žiže u osmoj minuti utakmice, i ovaj rani gol je obećavao utakmicu sa mnogo golova.
Poslije postignutog gola igrači Borca su smanjili pritisak na gol Natrona što je dalo priliku igračima Natrona da organizuju nekoliko obećavajućih napada, ali do pogotka smo čekali 30. minut utakmice kada su gosti iz Maglaja preko danas odličnog Šehića koji je postigao gol sa bijele tačke izjednačili rezultat na 1:1.

Ipak slavlje Maglajlija je trajalo samo 3 minute jer je danas trostruki strijelac Žižo pogodio za 2:1, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme je počelo kao i prvo i u 51. minuti gledaoci na Šibovima su vidjeli prekrasan gol Mudrova koji je pogodio nebranjeni dio mreže golmana Bašića.
U nastavku utakmice vidjeli smo nekoliko odličnih prilika igrača Borca, ali su i gosti nekoliko puta ozbiljno zaprijetili golmanu Mulabdiću.

toso150.pngIpak za miran kraj utakmice u 77. minuti utakmice pobrinuo se ponovo Žižo koji ej povećao vodstvo Borca na 4:1.
Gosti su krenuli na sve ili ništa i u 82. minutu Joldić smanjuje rezultat na 4:2 ali za nekakvu konkretniju promjenu rezultata više nije bilo ni snage ni vremena.

Odlična utakmica sa mnogo trke, borbenosti na obje strane, čak šest golova, i sigurno je da su domaći gledaoci otišli zadovoljni sa stadiona Šibovi, dok ni navijači iz Maglaja ne smiju biti razočarani jer je očito da se radi o jednoj mladoj ekipi Natrona i za nekakav značajniji rezultat biće potrebno ipak da prođe određeno vrijeme.
Sasvim solidna predstava ekipe iz Maglaja ali danas je ipak pobijedio dosta kvalitetniji i iskusniji protivnik – ekipa FK Borac iz Jelaha.

Sastavi ekipa:
FK Borac:
Mulabdić, Durmišević, Hadžan (C), Omahić, Žižo, Buljubašić, Subašić, Škiljo, Mudrov K., Kurdić, Mudrov V., Deljkić, Kruško, Hodžić, Bedak, Šimunović, Unkić, Bilonić.
trener: Blažević Ivan.
NK Natron:
Bašić, Šehić, Đana, Avdić (C), Joldić, Duraković, Pašalić, Hasanić, Galijašević, Delić, Ahmetović, Burejić, Hasić, Hajdić, Ruvić, Kamarić, Arnautović.
Trener: Bradarić Ekrem.

Žuti kartoni: Kurdić, Mudrov za Borac, i Šehić i Joldić za Natron.

Sudije: Mulasmajić Tarik, Muračević Samir, Hibović Eldin.
Delegat: Dervišević Osman.

Fkborac/Jasko Sadikovic

Povezane vijesti

Najnovije vijesti