3.8 C
Tešanj
Subota, 20 Aprila, 2024

Amina (13) oduševila sve: Svoje crteže prodaje u humanitarne svrhe i to za djecu u potrebi!

Amina Šehić (13) djevojčica koja ima izuzetan talenat u slikanju, za kratko vrijeme od pokretanja svoje stranice na Facebooku privukla je pažnju javnosti.

Ova djevojčica zaslužuje divljenje i pažnju jer svojim primjerom pokazuje svima nama da ne smijemo zaboraviti na vrijednosti i ono univerzalno dobro zbog kojeg još uvijek Sunce sija na zemlji.

Svoje slike Amina izlaže u sklopu likovnih kolonija, festivala, radionica ali i samostalnih izložbi. Sve što priredi to i objavi na svom profilu i to isključivo u svrhu humanitarne misije. Kako se može vidjeti na njenom profilu novac od prodaje slika donira za djecu u potrebi, oboljelu od raka, kupuje im slatkiše i igračke.

Naše malo, nekome je zaista mnogo što je i sama Amina prepoznala kao vrijedni mali misionar. U svijetu gdje se veliki bore da ospore i onemoguće sve, jedna djevojčica iz Tuzle vraća nadu u bolje sutra.

Bravo divna Amina, koračaj hrabro svojim putem, želimo ti mnogo uspjeha u daljem radu i da postaneš velika umjetnica svjetskog glasa, piše Bosna Info.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti