2.7 C
Tešanj
Srijeda, 17 Aprila, 2024

Avdija Vršajević pozitivan na koronu

Bivši bh. reprezentativac Avdija Vršajević danas je saznao da je pozitivan na virus Covid-19, a on je u saopćenju na zvaničnoj Facebook stranici poručio da se osjeća dobro te da nema intenzivnih simptoma.

Vršajević i njegova dva saigrača pozitivna su na koronavirus, a u klubu je također zaraženo još sedam članova osoblja i dva člana stručnog štaba.

Nogometaš turskog kluba Akhisarspor oglasio se kako bi zaustavio nepotrebne glasine, prvenstveno vezane za njegovu porodicu koja je trenutno negativna na koronu.

“Poštovani mediji, prijatelji, simpatizeri… Želim da se oglasim s ciljem zaustavljanja dezinformacija o trenutnoj situaciji vezano za COVID-19. Situacija je takva da sam trenutno u izolaciji, zbog pozitivnog testa na COVID-19. Sve je pod kontrolom, ja se osjećam dobro, bez javljanja intenzivnijih simptoma, te se nadam brzom oporavku, kako bih bio uz svoju porodicu i svoj tim” saopćio je Vršajević pa nastavio:

“Želim da iskažem punu podršku za svoj tim te da kažem da mi je žao što nisam uz njih, ali ne sumnjam da će postići željeni uspjeh kroz nastupajuće utakmice. Smatram da je bitno naglasiti i to da su moja supruga i sin, negativni na COVID-19, te bih ovom prilikom zamolio da se prestanu širiti dezinformacije. Ne smatrajte tuđe živote i privatnost izvorom zarade. Hvala vam na razumijevanju i podršci, a najbolja podrška jeste da neistinu ne predstavljate istinom. Vidimo se uskoro, uz Božiju pomoć”, rekao je Vršajević u svom obraćanju medijima.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti