16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

BH Telecom: Ukoliko ste dobili poruku ovu poruku – izbrišite je!

Brojnim korisnicima BH Telecoma u toku noći sa 15. na 16. mart, došlo je više poruka sa broja 1204.

Onaj ko je otvorio poruku na engleskom jeziku upozoren je da mu danas ističu bonusi. Ništa neobično. Ali su se pojedninim vlasnicima telefona koji imaju android sisteme, telefoni počeli čudno ponašati, blinkati, sami se isključivati sa upozorenjem na moguću prijetnju virusom.

Od PR menadžerice Direkcije Tuzla BH Telecoma, Eile Vicković saznajemo da 1204 nije broj niti jednog telekom operatera iz naše zemlje, piše RTV TK.

Savjet – ”izbrišite poruku” dobili smo kada je naša redakcija kontaktirala mobilnu podršku u BH Telecomu Tuzla, piše Tuzlanski.ba, te nam je pojašnjeno da se radi o informaciji o isteku bonusa na engleskom jeziku, ali ipak se savjetuje da se poruka izbriše.

Iz BH Telecoma svakako upozoravaju svoje korisnike da trebaju strogo da vode računa o svim pozivima nepoznatog pozivnog koda, kao i porukama koje dolaze sa nepoznatih brojeva, jer se iza toga obično kriju nečasne namjere. Razlog više za to je, da su svi korisnici bilo kojeg telekom operatera dio globalne mobilne mreže, te da telekom operateri nemaju mogućnosti zabrane niti poziva niti prispjeća sms poruka. Zbog svega gore navedenog, savjetujemo da izbrišete spornu poruku koju ste dobili u noći 15. na 16. mart!

Povezane vijesti

Najnovije vijesti