5.3 C
Tešanj
Petak, 19 Aprila, 2024

Bračni par 16 godina čekao dijete, na kraju su dobili ne 1, nego 3! Otac je pao u nesvijest kad je čuo lijepe vijesti

Punih šesnaest godina Anita (35) i Jovica Jović (36) iz sela Stajkovce kod Vlasotinca sanjali su jedan isti san – da se napokon ostvare kao roditelji.

Posle dve neuspešne vantelesne oplodnje, Anita je digla ruke od borbe za potomstvo, a onda je, čisto da ne razočara supruga, otišla i na treću. Kad im je doktor saopštio da je Anita napokon trudna, njihovoj sreći nije bilo kraja, a kad su saznali da će dobiti ne jednu, nego čak tri bebe, Jovica je pao u nesvest.

Anita je 26. septembra na svet donela tri zdrava dečaka – Jakova, Vasilija i Petra, a kako priča za Nova.rs, još uvek ne veruje da ima tri sina.
„Presrećni smo, isplatilo se čekanje. Ovo su sad slatke muke jer otkad su momci stigli kući, ne spavamo, ne jedemo, jedva stignemo da se istuširamo na smenu“, priča naša sagovornica.

Porodica Jović, bebe, trojke
Foto: Privatna arhiva

Anita se porodila u Opštoj bolnnici u Leskovcu, a kako ističe, sve je prošlo u najboljem redu s obzirom da je trudnoća bila visokorizična.
„Porodila sam se u 35-oj nedelji što je fantastično, uglavnom majke koje čekaju blizance ne mogu puno da iznesu trudnoću, a kamoli žena koja nosi trojke. Međutim, Bog me je čuvao zbog prolivenih suza prethodnih godina. Zaista sam mislila da od toga nema ništa jer vreme prolazi, a trudnoća se ne dešava. Ali, eto, Bog nas je pogledao“.

Porodica Jović, bebe, trojke
Foto: Privatna arhiva

Dečaci su na rođenju imali skoro po dva kilograma, a bili su dugački 46 centimetara. Drugi po redu, Jakov, morao je odmah da bude prebačen na Institut na neonatologiju u Beogradu, a pre četiri dana stigao je kući kod svoje braće.
„Nismo želeli da nas iko posećuje dok nam se Jakov ne pridruži. Sve je dobro, sada smo u procesu navikavanja na treću bebu s obzirom da smo skoro mesec dana bili sa njih dvojicom, pa ćemo sada i Jakovu da se posvetimo“.

Porodica Jović, bebe, trojke
Foto: Privatna arhiva

Jovica se bavi poljoprivredom, po ceo dan je na kombajnu, ali uprkos umoru, svojoj ženi pomaže u odgajanju njihovih sinova.
„Ponekad mi bude žao jer zaista mnogo radi, živimo sami i nemamo nikakvu pomoć, ali trudi se maksimalno. Sada nam je stigla moja majka, a tu je i naša prva komšinica koja ima odrasle trojke od četrnaest godina. Ja sam njoj pomagala kada se porodila, tako da sada ona i njena deca pomažu nama“, piše Nova.rs

Povezane vijesti

Najnovije vijesti