9.5 C
Tešanj
Utorak, 23 Aprila, 2024

Britanka već 15 godina pomaže oboljeloj djeci u BiH

Iako već u osmoj deceniji, Britanka Jennifer Stone-Wig, predsjednica Fondacije “Future for Families”, ne prekida svoju 15-godišnju misiju pomaganja bolesnima, nemoćnima i onima koji nemaju dovoljno sredstava za život.

Među 300 bh. porodica koje od ove fondacije redovno dobivaju novčanu i drugu pomoć je i ona demobilisanog borca i invalida Sakiba Himzića iz Rosulja kod Tešnja, koji je gotovo slijep. Sakib nigdje ne radi i ima petero djece. Humanitarno udruženje “Oslonac” ovoj je porodici izgradilo kuću.

– Da nije bilo Jennifer, ne bih imao ni vode ni doma. Dugovi za struju i ostale režije se gomilaju. Nemamo nikakvih prihoda osim onoga što ta dobra žena donese i doplatka koji za djecu iznosi 58 KM – priča nam Himzić, dok njegova djeca puna radosti otvaraju poklone koje je donijela Dženifer.

Ova žena dobrog srca često je i uz teško bolesnu 20-godišnju Dženisu Kruško iz Novih Miljanovaca. Ona je već 19 godina prikovana za postelju.

– Teško je. Ako je nahranimo, i jede. Moramo 24 sata biti uz nju. Iz Kantona su joj posljednja tri mjeseca bili ukinuli pelene, pa su sad, čujem, opet vratili – priča Mihret Kruško, Dženisin otac, nezaposleni demobilisani borac Armije RBiH.

Autor: M. Č. /Dnevni Avaz

Povezane vijesti

Najnovije vijesti