27.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Dobitnik iz Matuzića: Broj 13 mi je bio sretan!

Sedmica na izmaku pokazala se kao veoma sretna za one koji igraju igre na sreću “Lutrije BiH”. Sreća se ove sedmice posebno osmjehnula igraču iz Matuzića u općini Doboj-Jug, koji je u 22. kolu igre superloto osvojio džekpot u vrijednosti od 431.377,25 KM. Zahvaljujući ljubaznosti „Lutrije BiH“, ovaj sretni dobitnik, uz uvjet anonimnosti, s nama je podijelio sreću zbog ogromnog dobitka.

Šokirani ukućani

– Iskreno da kažem, nisam pratio uživo izvlačenje brojeva. Nakon određenog vremena otišao sam do uplatnog mjesta da provjerim dobitak, a u isto vrijeme sam igrao i bingo. Prvo sam provjerio bingo listiće na kojima nije bilo dobitaka, a zatim sam dao listić da se provjeri dobitak za superloto. Nakon toga rečeno mi je da sam osvojio prilično visok iznos. Moram reći da nisam bio u šoku, jednostavno sam se potajno nadao dobitku i tako je i bilo. Uži članovi porodice su doživjeli veći šok nego ja. Sreći i veselju nije bilo kraja – kazao nam je sretni igrač.

Brojevi koje je odigrao, kako kaže, apsolutno nemaju neko značenje u njegovom životu.

– To su brojevi koje igram godinama. Mnogi su mi govorili da je broj 13 nesretan, ali ja nikad nisam bio tog mišljenja, naprotiv, uvijek sam mislio da će mi taj broj donijeti sreću i to se pokazalo na kraju da je tako – istakao je on.

Pomoć ugroženima

Kako dalje objašnjava, uvijek je vjerovao da će osvojiti veliki dobitak.

– Uvijek sam negdje u sebi imao osjećaj da ću nekada osvojiti džekpot. Igre na sreću „Lutrije BiH“ igram skoro 30 godina i uvijek igram iste brojeve – rekao je presretni dobitnik.

I prije je, ističe, osvajao novčane dobitke u igrama na sreću, ali iznosi nisu bili toliko značajni kao što je sada slučaj.

– Nekoliko puta sam osvojio nagrade od 1.000 KM i to je bio najveći dobitak.

Kako je istakao ovaj Dobojlija, najviše igra loto i bingo.

Upitan ima li već plan gdje će uložiti osvojeni novac, odgovorio nam je potvrdno.

– Naravno da sam već nešto isplanirao, najprije ću uložiti dio sredstava u svoju imovinu, renoviranje porodične kuće i kupovinu namještaja. Ja sam porodičan čovjek, imam djecu koja se školuju i svakako da ću dio sredstava uložiti u njihovo obrazovanje. Važno je napomenuti da ću dio sredstava dati i u humanitarne svrhe, čovjek sam koji je uvijek vodio računa da na neki način pomogne socijalno ugroženima. Dio sredstava ću ostaviti i za crne dane – povjerio nam se.
Igrao sam redovno

– Poručio bih svima da redovno igraju igre na sreću “Lutrije BiH”, nikad nisam ulagao mnogo novca, ali sam uvijek igrao i na kraju je sreća došla na moja vrata. Uvjeren sam bio da će novac nekad doći i na kraju se to i desilo – rekao je sretni dobitnik za “Avaz”.

Autor: B. TURKOVIĆ

Povezane vijesti

Najnovije vijesti