17.6 C
Tešanj
Nedjelja, 16 Juna, 2024

Dodik: U Sarajevu ne jedem, ne pijem, da me neko tamo zavali i otruje

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da “za 30 godina Republiku Srpsku vidi kao nezavisnu državu koja će biti razvijenija, u određenom državnom obliku ujedinjena sa Srbijom, bez loših namjera prema okruženju”.

Naglasio je da je danas Republika Srpska stabilnija nego ikada, da je subjekt, ali da njena nezavisnost zavisi od niza procjena

Republika Srpska ima svoju politiku, koja je okrenuta jačanju mira, stabilnosti, ekonomije i podrške stanovništvu – naveo je Dodik za RTRS.

– Ponosan sam, kaže Dodik, na kontakt koji imam sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

– On je u mnogim pitanjima pomogao Republici Srpskoj, prilikom kupovine Rafinerije nafte u Brodu, stavljanja veta u Vijeću sigurnosti na britansku rezoluciju. Volim da se sretnem sa njim. Nikada nije tražio od mene ništa da uradim, samo je pitao šta može pomoći – rekao je Dodik.

Kazao je da njemu uopće nije svejedno kad ide u Sarajevo šta jede i pije, prenosi Zenit.ba.

-Hoće li mi neko podvaliti neko jelo. Ne bi trebao da budem naivan, da me neko tamo zavali i otruje. Šta imam od toga što sam bio dobronamjeran. Tu nema ničega. Ja ne pijem njihovu vodu. I danas dan kad idem u Sarajevo flašica je ovdje, jel’ tako – rekao je Dodik te poručio “šta god ko mislio o tome, baš ga briga”.

– Ne jedem tamo, ne pijem vodu, vratim se u Istočno Sarajevo, doručkujem, ručam, šta god treba, to je danas, a tako je bilo i ranije – zaključio je on.

Povezane vijesti

Najnovije vijesti