3.8 C
Tešanj
Subota, 20 Aprila, 2024

Drama u Jelahu: Nožem napadnut vlasnik hotela, dvije osobe povrijeđene

Dana 09.02.2022. godine, u 05,15 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Tešanj je prijavljeno da je oko 05,00 sati, u ulici Huseina-kapetana Gradaščevića, u mjestu Jelah, na parking prostoru hotela “AA”, prilikom sprječavanja izvršenja provale u parkirano putničko motorno vozilo registarskih oznaka O17-A-117, od strane dva nepoznata muška lica, upotrebom noža, napadnut vlasnik hotela, lice A.A., iz Tešnja, kao i lice K.I., koje je takođe pokušalo da spriječi lica da izvrše krivično djelo.

Tom prilikom, lica A.A. i K.I. su zadobila lakše tjelelsne povrede, u vidu posjekotina, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj.

Prilikom izvršenja ovog fizičkog napada, iz putničkog motornog vozila vlasništvo oštećene K.I., od strane izvršilaca je otuđena ručna torba u kojoj su se nalazili lični dokumenti i bankovne kartice.

Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj a istog dana, oko 13,00 sati, policijski službenici su na području Jelaha locirali i lišili slobode lice M.A., rođeno 1996. godine, državljanin Libije, zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo.

 

Povezane vijesti

Najnovije vijesti