16.2 C
Tešanj
Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

EKSKLUZIVNO: Naređena istraga protiv načelnika Suada Huskića zbog sumnje da je počinio krivično djelo

Danas je naša redakcija dobila informaciju od vijećnika OV Tešanj, Nermina Deljkića da pokrenuta istraga protiv načelnika Suada Huskića zbog sumnje da je počinio krivično djelo.

Ovu vijest je Nermi Deljkić objavio i na svojoj zvaničnoj stranici, a mi je prenosimo u cjelosti:

Drage i dragi moji,

Familiji, prijateljima, sugrađanima, javnosti i svima koji su upoznati sa mojom političkom borbom protiv dobro organizovane male grupe kriminalaca, tačnije lokalnih moćnika i seoskih varalica koji sebe nazivaju političarima dajem na znanje jučerašnju informaciju koju mi je pravni tim Transparency International Bosna i Hercegovina dostavio o statusu predmeta T04 0 KTAK 0041998 20 u kojoj se navodi sljedeće:

Uvidom u evidencije ovog Tužiteljstva ZDK utvrđeno je da je dana 07. juna 2022. godine donesena:

Naredba o provođenju istrage protiv lica H.S. i B.A. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 1. KZ FBIH. Predmet se nalazi u fazi istrage u kojoj se poduzimaju odgovarajuće mjere i radnje u svrhu okončanja istrage i donošenja konačne tužiteljske odluke.

Istraga se vodi protiv gdina Načelnika Suada Huskića i općinske pravobraniteljice Arijane Brkić i uskoro će konačna tužiteljska odluka.

Pitate se možda zašto Suada Huskića nema na listama za ove Izbore, u historijskom momentu kako za stranku tako i za Domovinu, dozvolite da vam odgovorim tako što bi već sad nakon ove informacije obavijestio javnost i na protokol uručio svoju već spremnu i napisanu neopozivu ostavku na mjesto Načelnika i sve stranačke funkcije. SIGURNO

OV Tešanj i Predsjedavajućem Kurtiću nedvosmisleno poručujem da za govornicom kada tražim krivičnu odgovornost od Načelnika i kada ukazujem na sve nezakonitosti znajte da nisam licemjer, već tad je krivična spremna, čim na to ukazujem, za njegovo nečinjenje ne daj Bože.

NO PASSARAN

Povezane vijesti

Najnovije vijesti