2.7 C
Tešanj
Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Europski kick box prvak Hasan Huseinbašić: “Želim na vrh svijeta”!

Hasan Huseinbašić (18), član Kluba borilačkih sportova „Borac“ iz Jelaha ponovo je na pobjedničkom postolju. Hasan je novi juniorski prvak Europe u kick boxu.

Takmičar koji se ovim sportom bavi punih osam godina, tokom kojih je osvojio preko 50 medalja i bio kadetski prvak “starog kontinenta” na Europskom prvenstvu u španskom San Sebastijanu nokautom je u 2. rundi pobijedio Rusa Artema Makininyana, čime je zlatnim medaljama sa Prvenstva BiH dodao još jednu – najsjajniju. U „blic“ intervjuu za naš portal, po povratku u domovinu gdje su mu Jelašani priredili spektakularan doček, Huseinbašić se prisjetio svojih početaka: „Karijeru sam započeo veoma mali, u 2. razredu osnovne škole. Ljubav prema ovom sportu ne jenjava. Naprotiv sve je jača“.

Šta ste prvo pomislili na početku 1. runde i na kraju finalnog meča u San Sebastijanu?

Huseinbašić: U ring ulazim hladne glave i uvijek se maksimalno skoncentrišem na meč. Razmišljao sam samo o tome kako da savladam suparnika.

Nakon trijumfa sigurno ste bili jako sretni?

Huseinbašić: Pa finalna borba je bila baš teška. Bukvaldno do udarca koji mi je obezbjedio mjesto prvaka Europe otvoreno smo se tukli.

Imate veoma bogatu karijeru iza sebe. Možete li izdvojiti neke najdraže trenutke?

Huseinbašić: Najdraži trenutci su mi finalni mečevi većih prvenstava koja sam osvojio.

Koji su vam planovi u budućnosti?

Huseinbašić: Pa što se tiče budućnosti planiram da zakucam u vrh svijeta ali vidjet ćemo sve kako će se sudbina poklopiti.Moje je da radim, da se trudim, a onda rezultat ne bi trebao izostati.

Razgovarao: Ćamil Katica/SportZDK.ba

Povezane vijesti

Najnovije vijesti