20.8 C
Tešanj
Utorak, 28 Maja, 2024

Halid Bešlić se prisjetio vjenčanja na Romaniji: Otac nije dao da se oženim u Sarajevu, morao sam ići na selo

Halid Bešlić se prisjetio svog vjenčanja na Romaniji kada su im tokom ceremonije sklapanja braka stigli “nepozvani gosti”.

Zanimljivu anegdotu sa svoje svadbe Bešlić je otkrio tokom gostovanja u InMagazinu.

“Znači ovaj izvor Knežak u pjesmi Romanija, to je selo Knežina gdje sam ja. Ja u Sarajevu živim, ali meni otac nije dao da se vjenčam u Sarajevu nego sam morao ići na selo. Ne pika on meni vjenčanje ako neću tu, znaš. I ja ispoštujem oca. On je glavni, ne možeš ti…dok je živ bio, u nas je tako, dok je stari živ – njegova je zadnja. Nema tu priče, uvijek je tako bilo”, prisjetio se Halid Bešlić.

Vjenčali su se kod matičara u trošnoj zgradi lokalnog mjesnog ureda.

”U tom mjesnom uredu, vjenčanja dva godišnje. Ljeto je bilo, prozor je bio otvoren i odjednom ptice dvije tri dolete…mi taman da potpišemo…one su se zaletale, uletile u te prostorije, to je takav smijeh bio, takva zezancija, da je to bilo ludilo”, dodaje Halid.

Halid Bešlić u braku je suprugom Sejdom više od 46. godina. Halid Bešlić jedan je od najpoznatijih bh. pjevača narodne muzike, a njegova supruga Sejda mu je najveća podrška. Njihova ljubavna priča počela je u isto vrijeme kad i njegova blistava karijera u svijetu muzike.

Izvor: Klix

Povezane vijesti

Najnovije vijesti