Hoće li prvi topnik HNL-a obući dres Zmajeva? “Istina je, bilo je...

Hoće li prvi topnik HNL-a obući dres Zmajeva? “Istina je, bilo je kontakta…”

31
0
PODIJELI

S dolaskom Ivayla Peteva za očekivati je nova imena u reprezentaciji BiH. Spisak bugarskog trenera za martovske utakmice se čeka s nestrpljenjem u bh. javnosti, a trebao bi biti objavljen uskoro. 

Na prvom spisku koji će objaviti Petev neće biti Kristijana Lovrića, ali trenutno prvi topnik HNL-a bi u budućnosti vrlo lako mogao nositi dres reprezentcije BiH.

Lovrić je ove sezone ekspodirao u dresu Gorice. Odlični ofanzivac mali klub iz okoline Zagreba vodi do historijkoskog plasmana u Evropu. Obzirom da mu je otac rođen u BiH papirologija ne bi trebala biti problem.

U razgovoru za SportSport.ba ovaj 25-godišnjak kojeg je tokom zime htio i slavni kijevski Dinamo je priznao da je bilo kontakta s njegovim zastupnicima oko igranja za reprezentaciju BiH, te da će u slučaju poziva ozbiljno razmisliti. 

Posljednjih dana se špekuliše da biste mogli zaigrati za reprezentaciju BiH. Koliko ima istine u tome i da li je bilo nekog kontakta?

Istina je, bilo je određenih neformalnih kontakata putem mojih zastupnika, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti.

Ako je bio kontakta, ko Vas je kontaktirao?

Moji zastupnici su bili kontaktiani, tako da ja ne bih pričao o imenima.

U slučaju poziva, da li biste pristali da igrate za reprezentaciju Bosne i Hercegovine?

Čast je svakom nogometašu igrati za nacionalnu selekciju. Kada bi došao službeni poziv selekcije BiH ozbiljno bih razmislio o tome.

Otac Vam je iz BiH. Dolazite li možda u Bosnu i Hercegovinu?

“Moj otac je rođen u Bosni, odnosno Jelahu kraj Doboja. Prije sam znao doći češće, sada koliko mi to obaveze dopuštaju. U svakom slučaju je lijepo doći…”, kazao je Lovrić na kraju razgovora za SportSport.ba.

sportaport.ba

NEMA KOMENTARA