JASMIN MUHAREMOVIĆ: U Sarajevu su mene i mog brata Esada proglasili bivšim...

JASMIN MUHAREMOVIĆ: U Sarajevu su mene i mog brata Esada proglasili bivšim pjevačima

2348
0
PODIJELI

Iza njega je dosta velikih hitova, bio je velika jugoslovenska zvijezda sa mega hitovima. Tada je u svijet estrade došao iz sela Đemilić klanje kod Tešnja i „pokorio Jugoslaviju“. Riječ je o Jasminu Muharemoviću.

Bivši pjevači

-Svi u Sarajevu mene i mog brata Esada Plavog nazivaju kao bivše pjevače. U Sarajevu za njih postoje samo dva ili tri pjevača, a svi ostali su samo bivši pjevači. To me baš boli, a nikada se niko ne sjeti da nas pozove da gostujemo na TV, da pravimo koncerte…, kao da smo sa neke druge planete. A, iza nas je mnoštvo hitova i to regionalnih hitovi, a što neki današnji pjevači iz Sarajeva koji se veličaju, nikada neće postići – ovim riječima započeo je Jasmin Muharemović razgovor za naš magazin.

Kako si preživio svjetsku pandemiju?

-Niko od nas je još nije preživio, jer ja mislim da teška vremena tek dolaze za sve nas. Imao sam taj neki blagi oblik korone, a nisam se još vakcinisao. Imam dva sina i oni mi to ne dozvoljavaju. Virusa ima, a kako se on pojavio niko više ne pominje druge bolesti. Ipak, sa vakcinacijom ću još sačekati. Živim u Beču, to je moj grad, ali kada je bilo totalno zatvaranje bio sam u Bosni, gdje sam mnogo šetao. Malo sam i pjevao, jer ako pjevač godinu dana ne pjeva onda gubi i boju glasa i dosta toga, a to je baš opasno. Ja imam austrijski pasoš, to je moja zemlja po življenju, a po porijeklu je Bosna bila i ostat će.

 Bio si jedan od najpopularnijih pjevača nekadašnje Jugoslavije iz BiH. Da li si iz tog vremena mogao da uštediš dosta novca, da danas živiš bezbrižno?

Ostatak intervjua pročitajte na express.ba

NEMA KOMENTARA