10.3 C
Tešanj
Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
spot_img

Kasumović nastavlja obmanjivati rudare

U protekle tri godine naredbom Fuada Kasumovića najmanje desetak puta blokirana je isplata plaća i toplih obroka rudarima rudnika Zenica. Tada gradonačelnik nije tražio podršku “prozeničkih” vijećnika, niti predlagao da taj novac završi umjesto u Rudniku, kod rudara.

Obzirom da Bosanci, Bošnjaci brzo zaboravljaju zulum, zulumčare i ove koji im o glavi rade, bitno je napomenuti da je LAŽ da se radi o dugu Rudnika prema Zenici. Radi se o zaostaloj KAMATI na ranije isplaćeni dug za stavku koja se skraćeno zove KGZ, punog naziva Korištenje Građevinskog Zemljišta.

Dakle, pune tri godine rudarima o glavi radi čovjek koji traži naplatu kamate na nešto što je Ustavni sud proglasio NEUSTAVNIM.
Dakle, najviši sudski organ države proglasio je naplatu KGZ-a neustavnom, ali Kasumović i dalje insistira na plaćanju KAMATA na raniji dug.

Svi znamo da je Porezna uprava sistem i element državne prisile koja je najstrožija, jer država živi od poreza. I takva Porezna uprava svake godine oprašta odlukom države kamate ako izmirite glavnicu duga. Tako to radi svaka, pa i naša država, jer bitan je dug, a kamata je teret za neplatiše. Tako rade svi, pa i Porezna, ali ne i Kasumović, i to za neustavnu naplatu.
Da odlazak u bezakonje bude kompletan, baš kao i nedavno za nezakonito biranje izborne komisije koju je zaustavio CIK, Kasumović predlaže da Vijeće oprosti KAMATU ako se Elektroprivreda obaveže da će novac uplatiti rudarima !?

Vrhunac podlosti, cinizma i manipulacije, jer ako je dobrica, što Kasumović ne insistira na naplati a onda ON, Grad, Vijeće podijeli rudarima po 4.500 KM kako procjenjuje. Zna da bi nezakonito ubrani ili oprošteni prihod ne može tek tako darivati, dijeliti, pa ni u nekom uređenijem domaćinstvu, a kamoli državi. To bi tek bio kriminal i dijeljenje mimo zakona. I da li bi takve ponude bilo da on nije nosilac Liste stranke koja nosi njegovo ime na izborima koji su za manje od dva mjeseca?piše zenicagradinfo

Povezane vijesti

POVEŽITE SE

58,533FansLike
294FollowersFollow
2,040SubscribersSubscribe

Najnovije vijesti